Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Whatsapp-alapító: Eladtam a felhasználóimat

2018.09.27. 15:40

Eladtam a felhasználóim magánszféráját egy nagyobb előnyért. Hoztam egy döntést és egy kompromisszumot. És ezzel minden nap együtt kell élnem.

Ezt Brian Acton, a Whatsapp egyik társalapítója mondta a Forbesnak.

A Facebook 2014-ben vette meg a Whatsappot 19 milliárd dollárért, ami a mai napig a története legnagyobb felvásárlásának számít, de az üzlet a részükről be is jött, a Whatsapp a világ egyik legnépszerűbb csetszolgáltatása a maga másfél milliárd havi aktív felhasználójával.

Acton 2017-ben hagyta ott a céget, és már idén márciusban is nyilvános kritikát fogalmazott meg, amikor a Cambridge Analytica-botrány miatt a Facebook törlésére szólította fel a felhasználókat. A Whatsapp másik társalapítója, Jan Koum áprilisban állt fel, szintén a Cambridge Analytica nevével fémjelzett, de a Facebookot is vastagon érintő adatvédelmi balhé miatt. Pár napja pedig a szintén a Facebook tulajdonában lévő Instagram két társalapítója hagyta ott a cégét, állítólag azért, mert egyre nagyobb feszültség alakult ki köztük és az anyacég vezetői között.