Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drágán kell adni a rovarkaját, hogy többen egyék

2018.09.28. 15:44

Általában kétellyel és undorral fogadják az emberek a rovarokból készült ételeket. De ha luxusáron kínálják őket, kelendőbbek lehetnek – állapították meg a Berni Egyetem kutatói.

Mivel sokan szívesen esznek – rovarszerű kinézetük ellenére – homárt vagy rákot, talán meg lehet változtatni a rovarok fogyasztásával szembeni negatív attitűdöt

– mondta Sebastian Berger, az egyetem munkatársa, a British Food Journal szaklapban megjelent tanulmány egyik szerzője.

A rovarevés jövőbeni jelentőségéről, a nyugati kultúrában elfoglalt helyéről és ennek történeti előzményeiről ebben a cikkben mi is részletesen foglalkoztunk.

A szakértő kölni és St. Gallen-i kollégáival közösen megvizsgálta, milyen szerepet játszik a rovarok piacra dobásában az ár. Kiderült, hogy a lisztkukacból készült hamburgernek és társainak jobb a fogadtatása, ha drágábban árulják őket. A magasan árazott termékektől ugyanis a vásárlók általában magasabb minőséget várnak – írja az MTI.

"Vizsgálataink szerint a magasan árazott rovartermékeket nemcsak jobbnak értékelték, de az értékelés javulása más termékekre is kiterjedt" – foglalta össze az eredményeket Berger. A magasabb árak tehát segíthetnek abban, hogy megváltoztassák a fogyasztók hozzáállását a rovarok fogyasztásához.

Svájc egyébként élen jár Európában a rovarevés terén, tavaly augusztusban náluk dobták először piacra a rovarburgert. Nemrég mi is bemutattunk néhány variációt rovarból készült ételre, sőt meg is kóstoltunk néhány fogást.