Natália
1 °C
7 °C

Láttuk a VR jövőjét, és frenetikus lesz

NAK 7572
2018.09.29. 16:17

Az idei kölni Photokina egyik nagy hangsúlyt kapott mellékrendezvénye a Digility 2018, amire a szervezők jó pár tucat céget összehoztak, hogy megmutassák, hol is tartanak manapság a virtuális valóságokkal (VR) kapcsolatos fejlesztések. Itt már nem a hardveres újdonságoké volt a főszerep, inkább azt leste mindenki, hogy ki milyen ötlettel tölti meg a szemüvegeket. A látottak alapján azt mondhatjuk, hogy a helyzet elég sokat változott az 3-5 évvel ezelőttihez képest.

Ha a kiállítás nem is fedte le a világban zajló VR-fejlesztések teljes spektrumát, két-három trendet azért megmutatott. Egyrészt sokasodnak és egyre ötletesebbek a munkavégzéssel, robotikával kapcsolatos megoldások, amiből az látszik, hogy azon kevesek, akiknek a jövő társadalmában nem veszik el a munkáját a robotok, azok nagy eséllyel VR-környezetben is fognak dolgozni. Másrészt azt is láttuk, hogy teret nyerhetnek a nem játékalapú rekreációs VR-alkalmazások: tengerparton heverészni, miközben thai masszőrnő – helyett masszázsfotel dögönyözi fáradt testünket, szintén frenetikus VR-élmény lesz. És jönnek fel a VR-sportok: a kocsmasportoktól kezdve a kemény szabadtéri sportokig bármi jöhet.

Az alábbi fotóriport bepillantást nyújt a VR-jövőjébe (ami igazából már jelen is), ahogy azt a Photokinán láttuk.

Ez az Index harmadik, befejező cikke a Photokináról. A kölni fotóipari szakkiállításról nem tudósíthattunk volna a Panasonic segítsége nélkül. A cég állta a kölni utazás és szállás költségeit, a cikkeink tartalmára azonban nem voltak befolyással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?