Viola
-6 °C
-2 °C

Rácsúsztak az emberi vizeletre és izzadságra a washingtoni hegyi kecskék

2018.10.01. 19:38

Annyira rákattantak a Washington állambeli hegyi kecskék az emberi vizeletre és izzadságra, hogy helikopterrel kell őket kimenteni az Olympic National Parkból, írja a Huffington Post. Szakértők szerint az állatok annyira megszerették az emberi testnedvek ízét, hogy kifejezetten olyan területeket keresnek, ahol gyakran megfordulnak kirándulók.

A vadaspark szerint az állatok egyre több kellemetlenséget okoznak az embereknek, mivel sót és ásványi anyagokat keresnek az izzadságban és vizeletben, és gyakran csoportosan kapargásznak olyan területeken, ahol a kirándulók pisiltek vagy kiöntötték a főzővizüket. 

Az állatok egyre nagyobb fenyegetést jelentenek az emberekre, 2010-ben például egy ember belehalt a sérüléseibe, miután egy kecske egy mérföldön át követte, majd végül megtámadta.

A tervek szerint legalább 375 kecskét kell majd helikopterrel elszállítani a park kirándulós részeiről, és valószínűleg 275-325 egyedet le is kell ölni, mert túlszaporodtak. Eddig 115-öt szállítottak el, közülük 98-an találtak máshol új otthonra, nyolcan elpusztultak, hármat el kellett altatni, és hatot más vadasparkba szállítottak.