Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rácsúsztak az emberi vizeletre és izzadságra a washingtoni hegyi kecskék

2018.10.01. 19:38

Annyira rákattantak a Washington állambeli hegyi kecskék az emberi vizeletre és izzadságra, hogy helikopterrel kell őket kimenteni az Olympic National Parkból, írja a Huffington Post. Szakértők szerint az állatok annyira megszerették az emberi testnedvek ízét, hogy kifejezetten olyan területeket keresnek, ahol gyakran megfordulnak kirándulók.

A vadaspark szerint az állatok egyre több kellemetlenséget okoznak az embereknek, mivel sót és ásványi anyagokat keresnek az izzadságban és vizeletben, és gyakran csoportosan kapargásznak olyan területeken, ahol a kirándulók pisiltek vagy kiöntötték a főzővizüket. 

Az állatok egyre nagyobb fenyegetést jelentenek az emberekre, 2010-ben például egy ember belehalt a sérüléseibe, miután egy kecske egy mérföldön át követte, majd végül megtámadta.

A tervek szerint legalább 375 kecskét kell majd helikopterrel elszállítani a park kirándulós részeiről, és valószínűleg 275-325 egyedet le is kell ölni, mert túlszaporodtak. Eddig 115-öt szállítottak el, közülük 98-an találtak máshol új otthonra, nyolcan elpusztultak, hármat el kellett altatni, és hatot más vadasparkba szállítottak.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas