Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Online zaklatás elleni újításokat vezet be a Facebook

2018.10.02. 22:53

A Facebook bevezet néhány újítást, amelyekkel a szándékaik szerint megkönnyítik az online zaklatás, azaz a facebookos bullying elleni küzdelmet, írják amerikai lapok. A Bloomberg összefoglalója szerint a felhasználók például eltávolíthatnak minden olyan kommentet, amelyekben az általuk megadott kulcsszó szerepel. A lap azt is megjegyzi, hogy a Facebook tulajdonában álló Instagram és Twitter ezt már 2016-ban bevezette. 

Azt is lehetővé teszi a Facebook, hogy egy barát, vagy családtag nevében tegyen valaki bejelentést a Facebooknál, ha azt látja, hogy az illetőt zaklatják. Erre azért lehet szükség, mert néha pont az érintettek nem mernek szólni a saját érdekükben. Ha a Facebook emiatt távolít el egy tartalmat, akkor a posztoló fellebbezhet a döntés ellen. Ha nem távolítják el első körben, akkor maga a bejelentő kérheti a döntés felülvizsgálatát.

A cíberbullyingról például ide, vagy ide kattintva olvashat még többet.

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!