Online zaklatás elleni újításokat vezet be a Facebook

2018.10.02. 22:53

A Facebook bevezet néhány újítást, amelyekkel a szándékaik szerint megkönnyítik az online zaklatás, azaz a facebookos bullying elleni küzdelmet, írják amerikai lapok. A Bloomberg összefoglalója szerint a felhasználók például eltávolíthatnak minden olyan kommentet, amelyekben az általuk megadott kulcsszó szerepel. A lap azt is megjegyzi, hogy a Facebook tulajdonában álló Instagram és Twitter ezt már 2016-ban bevezette. 

Azt is lehetővé teszi a Facebook, hogy egy barát, vagy családtag nevében tegyen valaki bejelentést a Facebooknál, ha azt látja, hogy az illetőt zaklatják. Erre azért lehet szükség, mert néha pont az érintettek nem mernek szólni a saját érdekükben. Ha a Facebook emiatt távolít el egy tartalmat, akkor a posztoló fellebbezhet a döntés ellen. Ha nem távolítják el első körben, akkor maga a bejelentő kérheti a döntés felülvizsgálatát.

A cíberbullyingról például ide, vagy ide kattintva olvashat még többet.

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM