Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Második lett az iPhone Xs Max a kamerás teszten

GettyImages-1037041948
2018.10.04. 10:37

Nagyon részletes és alapos kameratesztet végeztek el a DxO Labs szakértői az új iPhone Xs mobilokkal, és a méretesebb Max a második helyet szerezte meg a ranglistájukon. A nyáron bemutatott Huawei P20 Pro mögött négy ponttal maradt le a készülék, miközben a harmadik helyen álló Samsung Galaxy Note 9 és HTC U12+ mobilokat két ponttal előzte meg.

Fotózásban 110, videózásban 96 pontot kapott az iPhone Xs Max

Az értékelésben kiemelték a Smart HDR funkciót, és hogy a körülményektől függetlenül széles dinamikatartományban készít képeket a telefon kamerája. Gyengének bizonyult az iPhone Xs Max a zoomolt fotózásban és a szimulált mélységélességben, a vakus képek alulexponálásában és az árnyékosabb részek zajszintjében.

  • két kamera van a hátlapon
  • 12MP fő kamera, 1/2.55 colos szenzorral és 1,4 µm-es pixelekkel, f/1.8 rekeszű lencsével
  • 12MP telefotós kamera 1/3,4 colos szenzorral és 1,0 µm-es pixelekkel, f/2.4 rekeszű lencsével
  • mindkét kamarának optikai stabilizátora van
  • négy ledből álló és kéttónusú vaku
  • 4K videó @ 30/60 fps-sel, 1080p akár 240 fps-sel

Videózás közben is zajosságot észleltek a tesztelők, és instabilnak találták a fehéregyensúlyt beltéri mesterséges fényben.

Az iPhone Xs Max hátlapi kamerájának egyik fő extrája, hogy az Apple által tervezett speciális jelfeldolgozó processzor és a minden eddiginél erősebb A12 Bionic csip neurális motorja dolgozik a képek feljavításán. Bár az erős második hely is nagyon jó eredmény, az Apple éveken át azzal népszerűsítette a telefonjait, hogy az abszolút legjobb mobilos kamerákat találjuk meg bennük.

(DxO Labs)

(Borítókép: iPhone XS Max (jobbra), és az iPhone XS a hongkongi Apple boltban 2018. szeptember 21-én. Fotó:  Anthony Kwan/Bloomberg via Getty Images)