Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Második lett az iPhone Xs Max a kamerás teszten

GettyImages-1037041948
2018.10.04. 10:37

Nagyon részletes és alapos kameratesztet végeztek el a DxO Labs szakértői az új iPhone Xs mobilokkal, és a méretesebb Max a második helyet szerezte meg a ranglistájukon. A nyáron bemutatott Huawei P20 Pro mögött négy ponttal maradt le a készülék, miközben a harmadik helyen álló Samsung Galaxy Note 9 és HTC U12+ mobilokat két ponttal előzte meg.

Fotózásban 110, videózásban 96 pontot kapott az iPhone Xs Max

Az értékelésben kiemelték a Smart HDR funkciót, és hogy a körülményektől függetlenül széles dinamikatartományban készít képeket a telefon kamerája. Gyengének bizonyult az iPhone Xs Max a zoomolt fotózásban és a szimulált mélységélességben, a vakus képek alulexponálásában és az árnyékosabb részek zajszintjében.

  • két kamera van a hátlapon
  • 12MP fő kamera, 1/2.55 colos szenzorral és 1,4 µm-es pixelekkel, f/1.8 rekeszű lencsével
  • 12MP telefotós kamera 1/3,4 colos szenzorral és 1,0 µm-es pixelekkel, f/2.4 rekeszű lencsével
  • mindkét kamarának optikai stabilizátora van
  • négy ledből álló és kéttónusú vaku
  • 4K videó @ 30/60 fps-sel, 1080p akár 240 fps-sel

Videózás közben is zajosságot észleltek a tesztelők, és instabilnak találták a fehéregyensúlyt beltéri mesterséges fényben.

Az iPhone Xs Max hátlapi kamerájának egyik fő extrája, hogy az Apple által tervezett speciális jelfeldolgozó processzor és a minden eddiginél erősebb A12 Bionic csip neurális motorja dolgozik a képek feljavításán. Bár az erős második hely is nagyon jó eredmény, az Apple éveken át azzal népszerűsítette a telefonjait, hogy az abszolút legjobb mobilos kamerákat találjuk meg bennük.

(DxO Labs)

(Borítókép: iPhone XS Max (jobbra), és az iPhone XS a hongkongi Apple boltban 2018. szeptember 21-én. Fotó:  Anthony Kwan/Bloomberg via Getty Images)