Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Memóriák miatt lesz 15 milliárdos nyeresége a Samsungnak

2018.10.05. 08:44

A világ legnagyobb mobil- és tévégyártójaként ismerjük a dél-koreai Samsungot, de a vállalat nem ezekben az iparágakban remekel a legjobban.

A csipgyártásnak köszönheti a szárnyalását

Bevétele alapján tavaly lett a Samsung a világ vezető félvezetőgyártója, letaszítva hosszan őrzött trónjáról az Intelt. A vállalat memóriagyártó részlegének 33 százalékkal nőtt a bevétele.

Ezzel szemben a mobiltelefonok hozama csökken, 22 százalékkal esett vissza az ebből származó bevétel. A Samsung még vesztett is a piaci részesedéséből az okostelefonok világpiacán, és a Galaxy S9 telefonok nem hozták a várt sikert.

A dél-koreai elektronikai óriás idei éve összességében jól alakul, hiszen a rekord magas 57,3 milliárd dolláros forgalmán, ami 5 százalékkal múlja felül a tavaly ilyenkorit, 15,8 milliárd dolláros nyereséget realizált, ez pedig 20 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.