Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomkövetés kerülhet az Instagramba

2018.10.05. 08:25

Kezdhetünk aggódni, hogy mi lesz az Instagramból az alapítók távozása után. A TechCrunch azt írja, hogy a képmegosztó app új prototípusának adatvédelmi beállásaiban megjelent annak a lehetősége, hogy a felhasználók megosszák a Facebookkal a helyelőzményeiket. Magyarán a közösségi portál az Instagramból szeretné megtudni, hogy merre járnak a felhasználók, hogy ez alapján tudjon hirdetéseket eladni.

Az adatgyűjtés akkor is működik, amikor nincs megnyitva az Instagram

A jobb és pontosabb hirdetések ígéretének cukormázával leöntött nyomkövetés valószínűleg leveri a biztosítékot mindazoknál, akik kevesebb betekintést szeretnének adni az életükbe a Facebook globális marketing gépezetének.

Szabályozói oldalon sem támogatják a szolgáltatások összekapcsolását, és a Facebookot egyszer már 122 millió dollárra büntették az Európai hatóságok amiatt, hogy a WhatsApp üzenetküldő adatait - korábbi ígéretét megszegve - felhasználta a tulajdonos Facebook is.

Az Instagram esetében még csak egy kísérletről, egy prototípusról van szó, de ez sokszor valóban azt jelenti, hogy hónapokon belül a mindenki által használt változatban is megjelenik a tesztelt funkció. Arra biztosan jó a nyomkövetés lelepleződése, hogy lássuk, miként képzeli el a Facebook az Instagram jövőjét.

(TechCrunch)