Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mintha időutazáson lennék, mondja a férfi, akinek élőben közvetítették az agyműtétjét

2018.10.06. 20:17

Karácsony István három éve motorozás közben vette észre, hogy a bal lába magától reszket. Ha erősen koncentrált, a remegést még le tudta állítani. Később már ez sem segített, állapota egyre romlott. Már nem csak a lábfeje, hanem az egész bal oldala remegett.

Aztán egyre biztosabbá vált, hogy Parkinson-kórban szenved. Több vizsgálaton esett át, melyek után kiderült, hogy mélyagyi stimulációval remegése megszüntethető. Két elektródát ültettek be a két agyféltekéjébe, amit egy úgynevezett neuropacemakerrel kötöttek össze.

Egy stáb végigkövette István műtét előtti napjait. Ott volta az operáció alatt a műtőben, sőt Magyarországon először élőben közvetítették a beavatkozást. Istvánnal a műtét után két héttel és három hónappal később is találkoztak a forgatócsoport tagjai.

Azt mesélte nekik: olyan, mintha egy időutazáson lenne. Élete legjobb időutazásán. A filmet az Indexen láthatják.

Figyelem a következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

A stáb köszöni az együttműködést a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika orvosainak.