Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leállították az Amazon szexista mesterséges intelligenciáját

2018.10.11. 11:10

Az Amazon leállította azt a mesterséges intelligenciát, amit az alkalmazottak toborzására használtak. A lépésre azért volt szükség, mert a gép szexistává vált.

A Reuters beszámolója szerint az algoritmust azokon az adatokon edzették, amit a céghez jelentkezők az elmúlt 10 évben nyújtottak be. A többségük férfiaktól érkezett. A hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó források, akik dolgoztak a rendszerrel, azt állítják, hogy

a gép gyakorlatilag saját magát tanította meg arra, hogy a férfi jelölteket kell előnyben részesítenie.

A gépi tanulással működő algoritmus fejlesztése 2014-ben kezdődött. A rendszert úgy tervezték meg, hogy nézze át a benyújtott jelentkezéseket, és adjon nekik 1-5 csillagos értékelést. Olyan rendszert akartak, amibe betáplálnak 100 önéletrajzot, és a gép kiadja az 5 legjobb jelöltet.

2015-re világossá vált, hogy a rendszer gendersemlegességével bajok vannak, ugyanis a céghez beérkezett adatokból dolgozott, és azokat a jelentkezéseket főleg férfiak küldték. A mesterséges intelligencia ezek után szűrni kezdte azokat az életrajokat, amikben a „nő” szó szerepelt. Miután a fejlesztők észlelték a hibát, átírták az algoritmust, hogy az semlegesen viszonyuljon a „nő” szóhoz, de – mondták a fejlesztők a Reutersnek – innentől világossá vált, hogy a rendszer megbízhatatlan.

A projektet leállították. Az Amazon HR-esei állítólag egy ideig támpontként használták a gépi adatokat, de sosem támaszkodtak kizárólag ezekre a munkaerő kiválasztásánál. A cégnél a dolgozók nemi megoszlási aránya 60-40 százalék a férfiak javára.

Az Amazon nem kommentálta a Reuters értesüléseit.

(BBC News)