Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akadályfutásban is profi Atlas, a Boston Dynamics robotja

2018.10.12. 10:22

Ismét akcióban látható a Boston Dynamics egyik robotja. A Google-től a japán SoftBankhez került robotfejlesztő cég közzétett egy rövid videót, amin a kétlábú robotjuk, Atlas egy akrobata ügyességével végigrohan egy farönkökből és dobozokból felállított akadálypályán.

Atlasnak nem ez volt az első bravúros bemutatója. Korábban bizonyította, hogy hátraszaltózni és futni is tud, bár néha még mellélép a színpad szélének, ha demózni akarják egy konferencián.

A massachusettsi Boston Dynamics az elmúlt években folyamatosan fejlesztette és tesztelte az ember- és állatszabású robotjait. Idén májusban jelentették be, hogy a Spot Mini nevű robotkutyájuk jövőre már megvásárolható lesz. A cégnek ez lesz az első kereskedelmi forgalomba kerülő terméke; arról nem esett szó, hogy a jópofa Handle, vagy a borzalmas sebességgel nyargaló robotmacska, Wildcat valaha kaphatók lesznek-e.

(Boston Dynamics)