Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Instagram nyomógombot csinál az érintőképernyőből

2018.10.12. 14:00

Szerencsére a szótárak nem tudják naprakészen tartani a lépést a változó internetes szlenggel, így nem kerülhetnek bele olyan mondatok, hogy „végigszkrollozom az instafeedemet” – amin, ugye, azt értjük, hogy az Instagram nevű képmegosztó alkalmazás fő sávjában görgetéssel navigálhatunk. És azért szerencse, hogy ez nem kerül bele a szótárakba, mert

lehet, hogy rövidesen már nem görgetéssel, hanem pöcögtethetéssel navigálhatunk az Instagramon.

A platform fejlesztői azzal kísérleteznek, hogy a Snapchattől átvett formátum, a 24 órán belül eltűnő képeket listázó Stories navigációs módszerét átemeljék a fősávba is. A Stories-ban úgy kell lapozgatni a sztorik között, hogy a képernyő jobb és bal oldalára pöccintünk egyet. Egy Twitter-felhasználó megosztott egy képet, ahol az Instagram bemutatja az új megoldást:

Az Instagram a TechCrunch kérdésére megerősítette, hogy a navigációs módszert a böngésző (Explore) módban is tesztelik, de a cég szóvivője csak annyit mondott, hogy az Instagram állandóan kísérletezik új megoldásokkal és a felhasználói élmény javításával, de egyelőre nem tervezik bevezetni a pöcögtetést.

(Engadget | TechCrunch | Twitter)