Jolán
2 °C
4 °C

Jöhet a visszavonás gomb a Messengerbe

2018.10.14. 11:45

Úgy tűnik, hamarosan a hétköznapi felhasználók is törölhetik majd a már elküldött üzeneteiket a Messengerben – írja a Fortune.

Idén áprilisban nagy felháborodást váltott ki, amikor kiderült, hogy a Facebook biztonsági okokból utólag törölte a cégvezér Mark Zuckerberg és néhány másik felsővezető személyes üzeneteit, de nemcsak tőlük, hanem a címzettnek is elérhetetlenné téve azokat. A felháborodás oka az volt, hogy ezt a lehetőséget a szolgáltatás az egyszerű felhasználóknak nem teszi lehetővé.

A Facebook már akkor megígérte, hogy megszünteti a kivételezést, és másoknak is elérhetővé fogja tenni az üzenetek utólagos visszavonását, de azóta semmit se lehetett erről hallani – és a Messenger hivatalos súgójában ma is az szerepel, hogy erre nincs lehetőség.

Most egy korábban már megbízhatónak bizonyult tippeket adó felhasználó tett közzé Twitteren olyan képernyőképeket, amelyek az új funkció érkezéséről tanúskodnak, legalábbis az androidos appban:

Az üzenetek visszavonása ugyanakkor a jelek szerint mégse teljesen úgy fog kinézni, mint Zuckerbergék esetében, mert nem akármikor lehet majd visszahívni az üzenetet, hanem csak a küldés után bizonyos idővel, ha hirtelen meggondoltuk magunkat – vagyis a funkció inkább a Gmail hasonló lehetőségére fog hasonlítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?