Aliz
6 °C
14 °C

Meleg párként viselkedő szamárpingvinek költenek tojást Sydney-ben

2018.10.15. 18:24

Homoszexuális párként viselkedő két hím pingvinre bízta egy tojás kikeltetését a sydney-i Sea Life akvárium - írja az MTI.

A két madár, Magic és Sphen még a költési szezon beköszönte előtt vált párrá, majd hozzáláttak a közös fészek megépítéséhez.

Az akvárium munkatársai először egy műtojást adtak a párnak, majd miután látták, hogy a két szamárpingvin azonnal gondoskodni kezdett róla, adtak nekik egy valódi tojást, amiről rögtön tudták, hogy mi az, és neki is álltak kikölteni. 

A hím és a nőstény szamárpingvinek egyenlően veszik ki a részüket a "szülői" feladatokból, vagyis szinte mindegy, hogy ellenkező vagy azonos nemű pár neveli-e a fiókákat. Utóbbira más pingvinfajok esetében is volt már példa a világszerte működő állatkertekben.

Az egyik esetet, amikor a New York-i Central Park Állatkert két hím pingvinje nevelt fel közösen egy fiókát, fel is dolgozza a 2005-ben megjelent And Tango Makes Three című gyerekkönyv, amelyet sokan örömmel üdvözöltek a hagyományostól eltérő családtípus ábrázolásáért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?