Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Meleg párként viselkedő szamárpingvinek költenek tojást Sydney-ben

2018.10.15. 18:24

Homoszexuális párként viselkedő két hím pingvinre bízta egy tojás kikeltetését a sydney-i Sea Life akvárium - írja az MTI.

A két madár, Magic és Sphen még a költési szezon beköszönte előtt vált párrá, majd hozzáláttak a közös fészek megépítéséhez.

Az akvárium munkatársai először egy műtojást adtak a párnak, majd miután látták, hogy a két szamárpingvin azonnal gondoskodni kezdett róla, adtak nekik egy valódi tojást, amiről rögtön tudták, hogy mi az, és neki is álltak kikölteni. 

A hím és a nőstény szamárpingvinek egyenlően veszik ki a részüket a "szülői" feladatokból, vagyis szinte mindegy, hogy ellenkező vagy azonos nemű pár neveli-e a fiókákat. Utóbbira más pingvinfajok esetében is volt már példa a világszerte működő állatkertekben.

Az egyik esetet, amikor a New York-i Central Park Állatkert két hím pingvinje nevelt fel közösen egy fiókát, fel is dolgozza a 2005-ben megjelent And Tango Makes Three című gyerekkönyv, amelyet sokan örömmel üdvözöltek a hagyományostól eltérő családtípus ábrázolásáért.