Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Az első nap kiszivárgott a trumpos randiapp összes felhasználói adata

2018.10.17. 10:05

A Donald Trump amerikai elnököt támogató egyedülálló fiataloknak készített alkalmazást egy amerikai cég, amely hétfőn dobta piacra a társkereső appot. Készítője szerint a DonaldDaters "az Egyesült Államokban élő, egyedülálló fiatalok közössége, amely összeköt szerelmeseket, barátokat és Trump támogatóit egyaránt".

"A Trumpot támogató fiatalok egy jelentős része számára a liberálisok intoleranciája szinte lehetetlenné teszi a randizást" – közölte Emily Moreno, a cég vezérigazgatója, Marco Rubio republikánus szenátor korábbi tanácsadója, hozzátéve, hogy az elnök támogatása mostanra kizáró okká vált a párkeresésben. "Ezért hoztuk létre ezt az új platformot a Trumpot támogatóknak, hogy az emberek félelem nélkül beszélhessenek a politikai nézeteikről."

A TechCrunch szerint a DonaldDatersnek már az első napon több mint 1600 felhasználója volt. Az oldal egy francia biztonsági szakember révén jutott hozzá ehhez az információhoz, akinek az app kiskapuit kihasználva sikerült hozzáférnie a felhasználók adataihoz, beleértve a nevüket, a profilképüket, az általuk használt készülék típusát, a magánlevelezésüket és a profiljuk megváltoztatásához szükséges információkat.

A TechCrunch szerint az adatokhoz való hozzáférést megszüntették, miután kapcsolatba léptek az alkalmazás készítőjével. A DonaldDaters honlapjára kitett pdf-ben a cég vezetője "a személyes adatok védelmét" ígéri a felhasználóknak.

Jelenleg egy Trump-ellenes társkereső oldal is elérhető az interneten: a nevertrump.dating azoknak szeretne segíteni a párkeresésben, akik ellenzik Donald Trump politikáját. (MTI)