Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Újraélesztést tanulhat 250 civil a Semmelweis Egyetemen

2018.10.18. 15:50

A Semmelweis Egyetem jövőre ünnepli fennállásának 250. évfordulóját, a jubileum alkalmából az egyetem 250 civilnek biztosít lehetőséget arra, hogy megtanulják az újraélesztés technikáját. Az ingyenes tanfolyamhoz az ötletet Herendi Péter futó története adta, aki az október elején megrendezett Budapest Maratonon lett rosszul, de a gyorsan megkezdett újraélesztésnek és a Semmelweis Egyetemen elvégzett katéteres műtétnek köszönhetően szerdán kitűnő állapotban hagyhatta el a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát, írja az egyetem csütörtöki közleménye.

Az egyetem elkötelezett a prevenciós szemlélet kialakításában. Arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a heveny szívizom infarktus esetén csak az azonnal megkezdett újraélesztés mentheti meg a betegek életet, amit a mentők kiérkezéséig kell folytatni.

A klinikán szervezett oktatásra itt lehet jelentkezni. Az első 250 jelentkezőt a klinika e-mailben értesíti a képzés részleteiről.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek