Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Nébih: veszélyesek lehetnek a fekete színű élelmiszerek

2018.10.19. 17:50 Módosítva: 2018-10-19 18:00:24

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját.

fekete.png

Az utóbbi időben divatos élelmiszerpiaci trend a fekete színű élelmiszerek megjelenése, például a fekete fagylalt, fekete pizza, fekete hamburger, fekete tészták.

A hivatal szerint viszont az elfogyasztott aktív szén az emésztőrendszerben nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, nemcsak a méreganyagokat, hanem számos, a szervezet számára fontos vegyületet is, például vitaminokat és gyógyszermolekulákat is.

Az aktív szenet tartalmazó élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása a gyógyszerhatás csökkenése miatt káros lehet a gyógyszerszedőkre, de hosszú távon akár az egészséges embereknél is hiányállapotok kialakulásához vezethet. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!