Jenő
-2 °C
6 °C

2021-ben indulhat az Uber drónos ételkiszállítása

2018.10.22. 11:39 Módosítva: 2018-10-22 11:39:06

Már 2021-ben elindulhat az Uber drónos étel-házhozszállító szolgáltatása – írja a Telegraph a WSJ alapján. 

Az új irányra egy álláshirdetéssel derült fény, amit az Uber adott fel nemrég, és amelyben tapasztalt drón-fejlesztő mérnököt kerestek. A hirdetés szövege szerint olyan ember jelentkezését várták, aki segít biztonságos, hatékony és legális repülési technikát létrehozni, amelyekkel 3 éven belül beindítható a szolgáltatás. 

A levegő felé terjeszkedés célja, hogy diverzifikálja az eredetileg megosztás-alapú taxizással foglalkozó társaság tevékenységi köreit. A bejelentés 5 hónappal azután jött, hogy az USA-ban megadták az engedélyt a drónos módszer tesztelésére, és egy csomó cég önkormányzatokkal karöltve elkezdett dolgozni az eszközökön. 

Az Uber vezetője Dara Khosrowshahi azt mondta, olyan drónokat fejlesztenek, amelyek a megrendeléstől számított 30 percen belül kiviszik az ételt. "Az Ubernek ne csak az autókról szóljon, szóljon a mobilitásról általában. Személyes véleményem szerint a városi mobilitás egyik kulcsproblémája, hogy hogyan reptessünk burgereket" – kommentálta a drónprogramot a vezérigazgató. 

Az Uber jövőre megy tőzsdére, és annak ellenére, hogy még mindig nem nyereséges, 120 milliárd dollárra becsülik az értéket, amin a bevezetéskor állni fog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?