Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

2021-ben indulhat az Uber drónos ételkiszállítása

2018.10.22. 11:39 Módosítva: 2018.10.22. 11:39

Már 2021-ben elindulhat az Uber drónos étel-házhozszállító szolgáltatása – írja a Telegraph a WSJ alapján. 

Az új irányra egy álláshirdetéssel derült fény, amit az Uber adott fel nemrég, és amelyben tapasztalt drón-fejlesztő mérnököt kerestek. A hirdetés szövege szerint olyan ember jelentkezését várták, aki segít biztonságos, hatékony és legális repülési technikát létrehozni, amelyekkel 3 éven belül beindítható a szolgáltatás. 

A levegő felé terjeszkedés célja, hogy diverzifikálja az eredetileg megosztás-alapú taxizással foglalkozó társaság tevékenységi köreit. A bejelentés 5 hónappal azután jött, hogy az USA-ban megadták az engedélyt a drónos módszer tesztelésére, és egy csomó cég önkormányzatokkal karöltve elkezdett dolgozni az eszközökön. 

Az Uber vezetője Dara Khosrowshahi azt mondta, olyan drónokat fejlesztenek, amelyek a megrendeléstől számított 30 percen belül kiviszik az ételt. "Az Ubernek ne csak az autókról szóljon, szóljon a mobilitásról általában. Személyes véleményem szerint a városi mobilitás egyik kulcsproblémája, hogy hogyan reptessünk burgereket" – kommentálta a drónprogramot a vezérigazgató. 

Az Uber jövőre megy tőzsdére, és annak ellenére, hogy még mindig nem nyereséges, 120 milliárd dollárra becsülik az értéket, amin a bevezetéskor állni fog.