Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Büntetést kapott az Apple és a Samsung a telefonlassítás miatt

2018.10.24. 17:00

Az olasz trösztellenes hatóság szerdán komoly büntetést szabott ki a vezető mobilgyártókra, miután a fogyasztók arra panaszkodtak, hogy a frissítések telepítése után lelassultak a telefonok. A Samsung és az Apple ezért fejenként 5 millió eurót fizethet.

Ezen felül az Apple még 5 millió eurós büntetést kapott, amiért nem tájékoztatta megfelelően a vevőit az akkumulátorok karbantartásáról, és a csere lehetőségeiről.

Az vezetett büntetéshez, hogy több olasz fogyasztói csoport is panaszkodott a szoftverfrissítésekre, amelyek csökkentették a telefonok használhatóságát, és új készülék megvásárlására kényszerítette a felhasználókat. A trösztellenes testület is megállapította, hogy a firmware-frissítések nagy mértékben csökkentették a mobilok teljesítményét, és komoly működésbeli fennakadásokat okoztak.

A két cég nem tájékoztatta megfelelően az embereket az új szoftverek hatásáról, és nem tette lehetővé a termékek eredeti állapotának helyreállítását

Tavaly év végén írtuk meg az Indexen, hogy az Apple nyilvánosan elismerte, a szoftvere lelassíthatott bizonyos mobilokat, amelyekben elhasználódott az akkumulátor. A Samsung viszont mostanáig nem került szóba, hogy a frissítéseivel a készülékei lassulását okozta.  

(Reuters)

  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?