Erik, Alexandra
EUR 383,83 Ft
USD 366,54 Ft
9 °C
23 °C

Egy perc alatt kiönt 1 700 000 liter vizet a NASA

2018.10.24. 11:09

A Naprendszer meghódítására készülő rakétákkal a földi rendszereknek is tartani kell a lépést, hogy a felbocsátás a lehető legnagyobb rendben menjen.

Az Orion űrkapszulát szállító Space Launch System (SLS) rakéta 16 000 kilonewton tolóerejű hajtóművei elképesztő hőséget, rezgést és szélsőséges hangenergiát produkálnak, amit valamilyen módon kontrollálni kell, és ehhez a NASA a rakétaállásnál körülbelül 1,7 millió vizet használ fel, egyetlen perc alatt.

Egészen lenyűgöző, ahogy a NASA mesterséges gejzírje a levegőbe lövi ezt a vízmennyiséget. Ez jól láttatja, hogy milyen vízmennyiségről van szó, de a tényleges felbocsátásnál, amikor a rakétaállás és maga az SLS is a helyén lesz, ez egy kicsit máshogyan fog kinézni, hiszen nem rakétalemosót építettek.

Az SLS és az Orion a Holdra és a Marsra tartó emberi küldetések főszereplői lesznek, és leghamarabb 2020 júniusában kerülhet sor az első repülésükre. 

A NASA hangelnyelő rendszeréről korábban itt írtunk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek