Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Javítókészletet ad a Motorola a törött kijelzőhöz

2018.10.24. 12:55

A telefonok törékenyek, a pókhálósra törött kijelző javítása drága, és a régebbi telefonok szervizelése néha megoldhatatlan. Ezeknek a problémáknak a közös halmazára kínál megoldást a Motorola, valamint az iFixit, a mobilok szerelésének világszerte elismert szakértője.

Hivatalos javítókészleteket dobnak piacra 40-200 dollár (11-60 ezer forint) közötti áron, beleértve az új alkatrészt és a szerszámokat is, amelyekkel többek közt az aksit és a kijelzőt lehet házilag kicserélni. A Motorola az iFixit első hivatalos partnere, de azt érdemes tudni, hogy ettől függetlenül az iFixit számos más termékhez is kínál javítókészleteket, például iPhone-hoz, laptopokhoz és akciókamerákhoz.

Ezek a műveletek néha egészen különleges eszközöket igényelnek, már amennyiben fontos, hogy a végén ne egy sorjásra szétbarmolt elektronikai hulladékhalom fölött bosszankodjunk, hanem minden pontosan az eredeti helyére kerüljön vissza. Még részletes útmutatót is adnak a készlethez, hogy a megfelelő sorrendben távolítsuk el és szereljük vissza az alkatrészeket.

Persze vannak apróbetűs részek, amit nem árt figyelembe venni:

ha elrontjuk, akkor ugrik a garancia.

Sőt, akadnak olyan lépések is a szerelésben, amikor megsérülhetünk, ha nem követjük pontosan az utasításokat. Mentségükre: ők előre szóltak.

Ebből kiindulva a készletek inkább azokban az esetben hasznosak, ha már amúgy is lejárt a garancia, de szeretnénk meghosszabbítani a telefon életét, esetleg egy kicsit feltuningolva továbbpasszolnánk egy rokonnak vagy barátunknak. Ezt pedig érdemes fontolóra venni, mert ahogy az iFixit közleményében is kihangsúlyozzák: világszerte több millió tonna elektronikai hulladék keletkezik, miközben a kidobott eszközök egy része megmenthető lenne.

(The Verge)