Ödön
2 °C
11 °C

Javítókészletet ad a Motorola a törött kijelzőhöz

2018.10.24. 12:55

A telefonok törékenyek, a pókhálósra törött kijelző javítása drága, és a régebbi telefonok szervizelése néha megoldhatatlan. Ezeknek a problémáknak a közös halmazára kínál megoldást a Motorola, valamint az iFixit, a mobilok szerelésének világszerte elismert szakértője.

Hivatalos javítókészleteket dobnak piacra 40-200 dollár (11-60 ezer forint) közötti áron, beleértve az új alkatrészt és a szerszámokat is, amelyekkel többek közt az aksit és a kijelzőt lehet házilag kicserélni. A Motorola az iFixit első hivatalos partnere, de azt érdemes tudni, hogy ettől függetlenül az iFixit számos más termékhez is kínál javítókészleteket, például iPhone-hoz, laptopokhoz és akciókamerákhoz.

Ezek a műveletek néha egészen különleges eszközöket igényelnek, már amennyiben fontos, hogy a végén ne egy sorjásra szétbarmolt elektronikai hulladékhalom fölött bosszankodjunk, hanem minden pontosan az eredeti helyére kerüljön vissza. Még részletes útmutatót is adnak a készlethez, hogy a megfelelő sorrendben távolítsuk el és szereljük vissza az alkatrészeket.

Persze vannak apróbetűs részek, amit nem árt figyelembe venni:

ha elrontjuk, akkor ugrik a garancia.

Sőt, akadnak olyan lépések is a szerelésben, amikor megsérülhetünk, ha nem követjük pontosan az utasításokat. Mentségükre: ők előre szóltak.

Ebből kiindulva a készletek inkább azokban az esetben hasznosak, ha már amúgy is lejárt a garancia, de szeretnénk meghosszabbítani a telefon életét, esetleg egy kicsit feltuningolva továbbpasszolnánk egy rokonnak vagy barátunknak. Ezt pedig érdemes fontolóra venni, mert ahogy az iFixit közleményében is kihangsúlyozzák: világszerte több millió tonna elektronikai hulladék keletkezik, miközben a kidobott eszközök egy része megmenthető lenne.

(The Verge)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?