Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Legalább négy új Mac vagy iPad jöhet októberben

2018.10.24. 14:55

Egy eurázsiai hivatalnál benyújtott regisztrációból kiderült, hogy négy új terméket biztosan bemutat az Apple az október 30-ra bejelentett sajtótájékoztatóján. (Oroszországban és más környező országokban kell hivatalos papír a titkosítást tartalmazó eszközökhöz - írja a MacRumors)

Sokan abban reménykednek, hogy az Apple piacra dob egy olcsóbb Macbook laptopot, amely a kivezetésre kerülő Macbook Air helyébe léphet. Évek óta nem készült új Air, pedig a 999 dolláros gép képviseli a belépő szintet a Mac világába.

Hasonló a helyzet az asztali gépek piacán, ahol a legolcsóbb Mac Mini nem frissült 2014 óta. Ez valószínűleg erősebb processzort és grafikus kártyát kap jövő kedden. Az aktuális iMac csak másfél éves, a kijelzővel egybeépített gépnél is legfeljebb a fő alkatrészek aktualizálására számíthatunk.

Persze az is lehet, hogy a Mac egyáltalán nem frissül. Az egyik legmegbízhatóbb kiszivárogtató, az Apple-szakértő Ming-Chi Kuo szerint sokkal nagyobb esély van az iPad Pro és az iPad mini modellfrissítésére.

Két új profi tablet érkezését jósolta, amelyek szinte kerettől keretig érő kijelzővel lesznek felszerelve, és usb-c csatlakozóval. Könnyen lehet, hogy az Apple inkább már ezt szánja a Macbook Air utódjának, és nem akar annyit a laptopokkal bajlódni. Ebben a gépben arcfelismerés léphet az ujjlenyomatot érzékelő, helyhiány miatt eltűnő fő gomb helyére.

Kevés lesz izgalmas az iPad mini, ami Kuo előrejelzése szerint csak erősebb hardvert kap és olcsóbb kijelzőt kap.