Aliz
6 °C
14 °C

48 embert rúgott ki a Google szexuális zaklatás miatt

2018.10.25. 23:18

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója egy e-mailt küldött szét a munkatársaknak csütörtökön, amiben közölte, hogy a vállalattól az elmúlt két évben összesen 48 embert bocsátottak el szexuális zaklatás miatt – írja a BBC. A 48 alkalmazottból 13 felsővezető volt, és nem kaptak a távozáskor semmilyen ilyenkor szokásos juttatást.

A levél válasz volt a New York Times cikkére, amiben azt állítják, hogy Andy Rubin, a Google alá tartozó Android mobil szoftver atyja 90 millió dolláros végkielégítéssel távozott, miután szexuális zaklatási botrányba keveredett az egyik beosztottjával. A New York Times szerint "hősnek kijáró búcsúztatásban" volt része. Rubin szóvivője cáfolta az újság állításait.

A Google vezérigazgatója mostani levelében azt írta, komolyan veszik, hogy biztonságos munkakörnyezetet biztosítsanak az alkalmazottaiknak.

Biztosítjuk önöket, hogy minden egyes szexuális zaklatáshoz kapcsolódó panaszt és nem megfelelő viselkedést kivizsgálunk, és megtesszük a szükséges intézkedéseket. 

– írta a vezérigazgató.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?