Aliz
6 °C
14 °C

100 milliós eladási rekord a Xiaominál

2018.10.29. 11:57

A tőzsdén nem pörög olyan jól a Xiaomi, mint a boltokban: a kínai társaság október 26-án eladta idén a 100 milliomodik mobilt, vagyis két hónappal hamarabb sikerült teljesítenie a 2018-ra kitűzött célt.

A világpiacon az eladott darabszám alapján két kínai riválisával, a Huaweijel és az Oppóval áll nagyjából egy szinten a Xiaomi, ám az eladott telefonoknak jóval alacsonyabb lehet az átlagára a konkurenciához képest.

Tavaly ilyenkor még csak 70 millió eladott telefont tudott felmutatni a Xiaomi, és 2017 végén 92,4 millión állt meg a mutató. Eközben a főleg Ázsiában terjeszkedő OPPO, melyet idehaza a OnePlus márkájú telefonok révén ismerhetünk, tavaly 111,8 millió telefont adott el. A Huawei pedig már tavaly is jóval előrébb járt, több mint 153 millió eladott telefonnal, és idén a P20 és a Mate 20 kedvező fogadtatása miatt arra számítanak, hogy év végére átlépik a 200 milliós darabszámot, és ezzel az Apple nyomába érnek.

A Xiaomi növekvő eladása nagyrészt annak köszönhető, hogy a társaság igyekszik aktívabban jelen lenni Kínán kívül. Bár nyilvánvalóan India a legfontosabb ilyen piac a mérete miatt, Európában is egyre láthatóbb a jelenlétük, és már Budapesten is van hivatalos márkaboltjuk.

Eközben a tőzsdén a Xiaomi részvénye 12,28 hongkongi dolláron áll, vagyis jókora mínuszban van a 17 dolláros kibocsátási árhoz képest.

(ZDNet)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?