Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Pornókedvelő hivatalnok fertőzött meg amerikai állami rendszereket

2018.10.30. 14:11

Az Egyesült Államok földtani intézetének egyik dolgozója hatalmas pornófüggő volt, és mivel a munkahelyén is élt a szenvedélyének, sikerült kártevőkkel megfertőznie a hivatal rendszerét. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi által munka közben meglátogatott 9000 weboldal közül több vírusokat terjesztett.

A férfi nemcsak ott helyben nézte a pornót, hanem egy titokban becsempészett usb tárolóra és a saját androidos mobiljára is lementett képeket. Ahogy a hivatal számítógépei, úgy a férfi mobilja is fertőzött lett.

A földtani intézet számítógépein nem tároltak semmilyen szigorúan titkos információt, ami nagy szerencse, mert a rendszerre adatlopó kártevők is települtek. Nagy esély van rá, hogy a vizsgálatot lefolytató nyomozó tanácsára tiltólistára teszik ezeket a weboldalakat, és központi szabályok bevezetésével megakadályozzák az idegen usb eszközök használatát.

(BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?