Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Az orosz vadászpilóták a légtér tahó BMW-sei

2018.11.05. 19:43 Módosítva: 2018.11.05. 20:40

Videó készült arról, ahogy egy orosz vadászgép megközelít egy amerikai repülőt, majd hirtelen elfordul és az utánégetővel odapörköl a kollégájának. Az amerikai haditengerészet közleményben ítélte el a felelőtlen viselkedést, írja az USNI News.

A beszámoló szerint nem ez volt az első alkalom, hogy orosz gépek veszélyesen közel repültek amerikai repülőkhöz, idén januárban és tavaly novemberben is volt egy hasonló eset.

Az amerikai EP-3 Aries repülő a nemzetközi légtérben, a Fekete-tenger felett repült, mikor megközelítette egy orosz Szu-27-es. A Szu-27-es az amerikai gép megközelítése után nagy sebességgel tett hirtelen manővert, majd az utánégetőre is rákapcsolt.

"Az orosz hadseregnek minden joga megvan, hogy nemzetközi légtérben gyakorlatozzon, azonban ez az akció felelőtlen volt. Elvárjuk tőlük, hogy tartsák be a nemzetközi szabályokat" – írta a haditengerészet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?