Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Meghalt az igazi Super Mario, akiről a világ leghíresebb vízvezeték-szerelőjét mintázták

2018.11.05. 13:15
A pletykák szerint Mario Segale nem csupán a nevet inspirálta, de hatással volt a figura külsejére is.
Mario Segale
Mario Segale
Fotó: Wikimedia Commons

Nem kérdés, hogy a játékvilág egyik legfontosabb, legnépszerűbb és legnagyobb hatású karaktere Super Mario. A Nintendo által életre keltett vízvezeték-szerelő 1985 szeptember 13-án lépett színre, és több, mint száz játékban jelent meg az évek során, amely közül 84-ből több, mint egymillió darabot adtak el.

A nevét egy Mario Arnold Segale nevű üzletember után kapta, aki a közelmúltban hunyt el 84 éves korában. Ő volt a tulajdonosa annak a Seattle-i ingatlannak, ahol az első játék készült. A legendák szerint őrjöngve rohant be egyszer a fejlesztőirodába a lakbér késedelmes befizetése miatt, és a projekt vezetőit annyira megragadta az alacsony, nadrágtartós alak temperamentumos személyisége, hogy végül róla nevezték el az addig Jumpman néven futó karaktert. Állítólag még a figura a külsejét is megváltoztatták a hatására.

Mario Arnold Segale egyébként nem kereste a nyilvánosságot, de nem is bánta, hogy róla nevezték el a nagy karriert befutó, hozzá hasonlóan olasz származású vízvezeték-szerelőt, ám azt azért jobban szerette volna, ha munkái miatt válik ismertté és népszerűvé.

(IT Café)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?