Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Musk megmutatta az ALAGUTAT

2018.11.05. 10:38

Tesztre kész a tesztalagút, Elon Musk már be is járta, decemberben pedig Los Angeles népe személyesen is tiszteletét teheti benne. Erről a milliárdos tech-guru szokása szerint Twitteren számolt be a nagyközönségnek, közzétéve egy gyorsított felvételt is, amin a bő 4 km-es alagút kész szakaszát láthatjuk. High-tech, high-tech, de így önmagában az alagút meglehetősen alagútszerű.

Musk a Tesla és a SpaceX mellett (a kettőt együtt promózó, űrbe kilőtt piros autó egyébként már a Marson is túl jár) a remek nevű Boring Company-t próbálja mindenek előtt sikerre vinni: az alagútfúrás technológiáját is megújító cég reményei szerint átalakítja majd a nagyvárosok földalatti közlekedését. Valahogy így:

A Los Angeles alatt épülő tesztalagutat december 10-én adják majd át. Egyik vége a SpaceX székháza alatt lesz, innen megy pár kilométert a város délnyugati részén. Musk ezzel a tesztüzemmel akarja meggyőzni a városfejlesztőket, hogy érdemes az ő technológiájába fektetni. A technológia lényege, hogy az utasok egy elektromos szállítószalagszerűségen fognak a város alatt utazni kisebb fülkékben, akár 250 km/h-s sebességgel. Egy jegy állítólag csak egy dollárba fog kerülni a városon belül,  de az első tesztnapon, december 11-én még ingyenes lesz.

A hírek szerint Musk már most komoly tárgyalásokat folytat egy chicagói és egy Los Angeles-i elővárosi vonal építéséről – és akkor még ott van a másik nagy álma, az ennél is sokkal nagyobb sebességre belőtt Hyperloop, melynek a keleti parton, Maryland államban fogja megépíteni a tesztpályáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?