Erzsébet
1 °C
4 °C

Súlyos biztonsági problémát találtak az SSD-k titkosításában

2018.11.07. 16:45

Súlyos biztonsági problémát találtak az SSD-k adattitkosításában. A kiberbiztonsági szakértők bejelentése után a Samsung gyorsan reagált, de a probléma nincs megoldva, és sok más márka is érintett. Az elég komolynak hangzó biztonsági rést a Radboud Egyetem kiberbiztonsági szakértői találták meg: Carlo Meijer és a Bernard van Gastel eredményei alapján a modern SSD-kbe épített hardveres adattitkosító technológiákat nagyon könnyű feltörni – írja a PC World.

Az SSD-k natív adattitkosítása olyan népszerű módszeren alapul, mint az AES kódolás. Most a hardveres kivitelezésben találtak kritikus sérülékenységet, így bármilyen titok, a védett adatok teljes mértékben visszanyerhetők a meghajtóról.

A kutatók a legnépszerűbb márkákat vizsgálták, többek között a Crucial és a Samsung MX100, MX200, MX300, 840 EVO, 850 EVO, T4 és T5 meghajtóit – írja a PC World. Több modellnél is teljes  mértékben meg tudták kerülni a titkosítást.

A jelentés közzététele után nem sokkal a Samsung közleményt adott ki, amelyben arra kéri a felhasználókat, hogy az adatbiztonság érdekében váltsanak szoftveres titkosításra. A mérnökök addig is elemzik a szakértők eredményeit, a mindent javító firmware csak később jöhet majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?