Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Többször használható hordozórakétát akar létrehozni a SpaceX után egy orosz cég is

2018.11.07. 15:37

Többször használható hordozórakétát akar létrehozni az űrrakétákkal foglalkozó S7 Space orosz vállalat, de csak négy év múlva lehet a tesztrepülés. "Együtt dolgozunk a Roszkoszmosszal a Szojuz-5 hordozórakétán. Ennek a tervrajzai alapján el fogjuk készíteni a rakéta egy másik verzióját, amelynek az első fokozata többször használható lesz. E rakétaváltozat a Szojuz-7 fantázianevet kapta” – idézi az MTI az S7 Space vezérigazgatóját.

Az új, még egyszer felhasználható hordozófokozat első tesztrepülése 2022-ben lehet. Az elképzelések szerint a rakéta felvinne magával és Föld körüli pályára állítana egy teherűrhajót.

Amennyiben sikerülne, az S7 Space lenne a második Elon Musk SpaceX-e után, amely többször használható rakétát fejleszt ki. A SpaceX-nek 2015. december 22-én először sikerült sértetlenül visszaszállítania a Földre egy Falcon-9-es hordozórakétát, amely előtte megjárta az űrt, és azóta számos sikeres próbálkozása volt már.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?