Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Repülő motorokra képzik ki a rendőröket Dubajban

2018.11.08. 09:47

Megérkezett az első két repülő motor Dubajba, az Emirátusokban a helyi rendőrség rendelt a futurisztikus járműből. A Scorpion nevű repülő járművet az orosz  Hoversurf  tervezi. A négy propelleres gépeket a 2017-es GITEX-en mutatták be, az arab megrendelés az eddigi legkomolyabb. A jármű csúcssebessége 64, az utazósebessége pedig 40 kilométer óránként, és egyelőre a szakértők elég szkeptikusak, hogy mennyire jól használható a bűnüldözésben – ezekkel a paraméterekkel inkább csak villogni lehet vele, igaz, ha az aksiját továbbfejlesztik, lehet benne potenciál.

moto-volante-hoverbike
Fotó: Hoverbike

Dubai-ban olyan motorosrendőröket választottak ki a kipróbálására, akik drónirányításban is jók. Ha bejön, további 30-40 darabon vásárolhat belőlük a rendőrség. A repülő járgányt bárki megveheti egyébként, ha kipenget érte 150 ezer dollárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?