A Mercedes saját önvezető taxiszolgáltatást indít

2018.11.09. 13:26

Dubajban néhány hete már ott vannak az utcákon az első önvezető taxik (és akár repülőmotoros rendőrök is ellenőrizhetik az izzókészletet), Japánban dettó, a Google-től függetlenedő Waymo pillanatokon belül indítja saját újabb hasonló szolgáltatását Arizonában, készülődik a GM Cruise, és mint most közhírré tették, a Mercedes sem szeretne lemaradni. A bejelentés szerint 2019 végén a Daimler is elindítja a saját önvezető autós szolgáltatását. A kísérleti terep náluk is a Szilícium-völgy vidéke lesz, közelebbről San Jose.

mercedes
Fotó: DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIONS MERCEDES-BENZ CARS

Az önvezető S-osztályú Mercik a nyugati városrészből fogják a centrum felé vinni az utasokat. Mivel hangsúlyozottan próbaüzemről van szó, ehhez előzetesen regisztrálnia kell az érdeklődőknek. Bár a lényeg az önvezető üzemmód, az autókban eleinte biztonsági okokból egy, az utat folyamatosan monitorozó alkalmazott is ül majd.

Az önvezető Mercedesek a Boschsal együttműködésben készülnek. Mindkét cégnek van önvezető tesztengedélye Kaliforniában, azóta jelen vannak a fejlesztéseikkel, hogy a nyugati parti elindította a saját önvezető programját.

(Mashable)  • Tippek
  • Bankszámla