Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A Mercedes saját önvezető taxiszolgáltatást indít

2018.11.09. 13:26

Dubajban néhány hete már ott vannak az utcákon az első önvezető taxik (és akár repülőmotoros rendőrök is ellenőrizhetik az izzókészletet), Japánban dettó, a Google-től függetlenedő Waymo pillanatokon belül indítja saját újabb hasonló szolgáltatását Arizonában, készülődik a GM Cruise, és mint most közhírré tették, a Mercedes sem szeretne lemaradni. A bejelentés szerint 2019 végén a Daimler is elindítja a saját önvezető autós szolgáltatását. A kísérleti terep náluk is a Szilícium-völgy vidéke lesz, közelebbről San Jose.

mercedes
Fotó: DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIONS MERCEDES-BENZ CARS

Az önvezető S-osztályú Mercik a nyugati városrészből fogják a centrum felé vinni az utasokat. Mivel hangsúlyozottan próbaüzemről van szó, ehhez előzetesen regisztrálnia kell az érdeklődőknek. Bár a lényeg az önvezető üzemmód, az autókban eleinte biztonsági okokból egy, az utat folyamatosan monitorozó alkalmazott is ül majd.

Az önvezető Mercedesek a Boschsal együttműködésben készülnek. Mindkét cégnek van önvezető tesztengedélye Kaliforniában, azóta jelen vannak a fejlesztéseikkel, hogy a nyugati parti elindította a saját önvezető programját.

(Mashable)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?