Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A magyarok nagy része nem figyel eléggé az online jelszavaira

2018.11.10. 09:01

A magyarok nagy része még mindig nem fordít elég figyelmet online szolgáltatások igénybevételekor jelszavainak megvédésére, és nem készült fel az adathalászok elleni védekezésre sem, derült ki a Google megbízásából készített kutatásból.

A felmérés alapján a magyarok 33 százaléka használ különböző jelszavakat különböző online szolgáltatáshoz, 28 százalék néhány online felületen, 27 százalék a legtöbb online felületen, 7 százaléka pedig minden felületen ugyanazt a jelszót alkalmazza.

A kutatás szerint csak 13 százalék használ erős jelszót, amely betűket, számokat és szimbólumokat is tartalmaz.

A választ adók 24 százaléka aggódik valamennyire, hogy feltörik a jelszavát az általa használt online felületen. A kutatási eredmények alapján a magyar lakosságnak érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnie jelszavai megóvására. Például erős jelszavakkal, ami legalább nyolc karakter, és olyan szót vagy szavakat tartalmaz, amit másnak nehéz kitalálni. Az egyedi jelszóhasználat minden fiókhoz javasolt. (MTI)

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?