Előd
9 °C
17 °C

Hogy mire lesznek jók az önvezető autók? Hát szexre!

2018.11.13. 16:53

Az önvezető autók elterjedése várhatóan új szexhelyszínt fog biztosítani az embereknek, amire akár a szexipari dolgozók is rárepülhetnek – írja a Washington Post egy új kutatás alapján.

Az Annals of Tourism Research szaklapban januárban megjelenő tanulmányt két brit kutató jegyzi, Scott Cohen a Surrey-i Egyetemen turizmussal, Debbie Hopkins pedig az Oxfordi Egyetemen közlekedéssel foglalkozik. A közös kutatásukban azt vizsgálták, hogy az önvezető autók elterjedése hogyan fog hatni a városi turizmusra.

Hát úgy fog hatni, mint általában is az autós közlekedésre: kevesebb lesz az emberi sofőr, így például a taxis is. A kutatók szerint azzal, hogy a cégeknek nem kell majd sofőrre költeniük, több forrás jut az utazási élményre, például tágasabb utastérre, nagyobb kényelemre – megjelenhetnek például a taxikban a masszázsfotelek vagy az ágyak.

Tehát az autókban nem lesz sofőr, csak az utasok és egy ágy – innen már nem nehéz belátni, miért gondolják a kutatók, hogy az önvezető taxik lehetnek a szexhotelek méltó utódai. Ez pedig fellendítheti, de legalábbis átalakíthatja a szexturizmust is.

A kutatók szerint valószínű, hogy az önvezető taxikba kamerák fognak kerülni, éppen azért, hogy ne lehessen bennük a prostitúciót tiltó országokban ilyen szolgáltatást kínálni vagy például drogozni. Ez viszont a várakozásaik szerint nem fog igazán nagy visszatartó erőt jelenteni, mert az ebben érdekeltek rövid úton meg fogják hekkelni ezeket a megfigyelőrendszereket, minderre pedig a hatóságoknak is fel kell készülniük. Na meg arra is, hogy az önvezető autók távirányított bombákként a terrorizmus új formáit is elhozhatják.

Az, hogy az önvezető autók mit fognak látni-hallani, illetve milyen más érzékeny adatokat gyűjtenek, gyűjthetnek majd az utasaikról, persze a szexuális vonatkozáson túl is fontos kérdés, és bizonyára sok jogi vitát fog még szülni, mire az önvezető autók valóban elterjednek – ez az optimistább szakértők szerint már akár egy évtized múlva megtörténhet.