Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Már épp megszokta a mobilképernyőkön a betüremkedést? Itt az első, amin kettő van!

2018.11.15. 13:11

A Sharp is felpattant tavaly az iPhone X által befűtött betüremkedésvonatra, a japán cég is kihasított egy kis darabkát a kijelzőből, hogy helyet csináljon az előlapi kamerának az Aquos R Compact nevű modelljén. Alul viszont egy teljes nagy sávot vettek el az értékes képernyőhelyből, hogy elférjen az ujjlenyomat-olvasó.

Az új Aquos R2 Compact némileg elegánsabban, bár meglehetősen szokatlanul oldja meg ugyanezt a problémát: megduplázzák a pár éve még elképzelhetetlen szentségsértésnek számító képernyő-betüremkedést, így ez lesz az első telefon, amelyen már alul is található ilyen – írja a Verge.

Az alul-fölül is kacskaringózó LCD-kijelző 5,2 hüvelykes és 2280x1080 felbontású, és egész erős hardvert pakolnak alá: Snapdragon 845 processzort és 4 GB RAM-ot. A hátlapi kamerája 22,6 megapixeles, az akku 2500 milliamperórás lesz. A mobilon az Android 9 Pie fog futni.

sharp r2
Fotó: Sharp

Az R2 Compactot hazai piacra szánja a Sharp, vagyis csak Japánban lesz kapható jövőre, amikor megjelenik, de érdekes lesz figyelni, hogy egy új trend előfutára-e, vagyis jönnek-e majd a nemzetközi piacra is több betüremkedéses telefonok. Annyi biztos, hogy kettőnél többet egyik se fog kapni, mert a Google kikötötte, amikor az Androidba beépítette a betüremkedések támogatását, hogy a hármat és annál többet már nem fog támogatni a rendszer.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?