Judit
2 °C
7 °C

Hekkertámadás érte az Infowarst

2018.11.16. 10:17

Egy holland kutató felfedezett egy kártevőt a konteógyárként elhíresült Infowars webáruházában. A malware a vásárlók hitelkártyájának adatait gyűjti be és továbbítja egy távoli szerverre – írja a Gizmodo.

A Magecart nevű kártevőt kiszúró Willem de Groot saját fejlesztésű szkennerrel monitoroz különféle weboldalakat, és a ZDNetnek azt mondta, az Infowarst már három és fél éve figyeli, de eddig nem tapasztalt ilyen problémát. A Google Analyticshez kapcsolódó kódba rejtett kártevőt hétfőn vette észre, és az szerinte kevesebb mint 24 órával az észlelése előtt kerülhetett oda. Az Infowars-alapító Alex Jones közleménye szerint 1600 vásárló lehet érintett.

A Magecart egy ismert hitelkártyaadat-lopó kártevő, korábban több nagy cég is esett már áldozatául, legutóbb például a British Airwaystől lopták el vele 380 ezer kártya adatait. A RisqIQ és a Flashpoint kutatói épp a napokban adtak ki róla egy jelentést, amely szerint legalább hét különböző kiberbűnöző csoport használja. De Groot szerint az Infowarsnál elcsípett változat némileg különbözik a jelentésben szereplőtől, a kód alapján amatőrebb lehet az elkövető.

Alex Jones az összeesküvés-elméletek koronázatlan királya, akinek az elmúlt hónapokban a nagy techcégek is nekimentek, és ezúttal is megcsillogtatta konteós képességeit, amikor a hekkelésről kiadott közleményében az amerikai hírszerző szolgálatok hálózataiban megbújó balos erők támadásáról beszél, de a nagy techcégek, a kínaiak és a Demokrata Párt is előkerül, na meg persze az esetről beszámoló mainstream média, amely ezzel igyekszik elijeszteni az embereket a boltjától.

Érthető, hogy Jones ideges, hiszen az Infowars bevétele nagyrészt a boltból származik, ahol főleg hatástalan étrend-kiegészítőket árulnak – szóval akinek a hekkerek nem lopták el az adatait, már csak attól kell tartania, hogy magában a boltban verik át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?