Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Eljött a vég a kamu Instagram-celebeknek

shutterstock 292773821
2018.11.19. 19:30

A jövőben az Instagram törli a megvásárolt lájkokat, követéseket és kommenteket, írja a Verge. A cég azt állítja, hogy kifejlesztettek egy olyan moderációs eszközt, amely automatikus azonosítja azokat a profilokat, amelyekre egy külső szolgáltatón keresztül érkeztek interakciók (lájkok, követések, kommentek), majd azonnal törli is ezeket. Ilyen esetekben az Instagram majd szól is a felhasználóknak, de az érintett profilokat nem törli.

A lépés teljesen érthető az Instagram részéről, hiszen a felület ma már legalább annyira kedvelt hirdetési helye különböző termékeknek, mint a Facebook vagy a Youtube, és sokszor a cégek a követők száma alapján hirdetnek az adott profilokon. Azonban a követők vagy a lájkok számával vissza is lehet élni, több száz kétes hátterű szolgáltatás kínálja azt pénzért, hogy igény szerint követőkkel, lájkokkal vagy kommentekkel áraszt el egy profilt, ezzel azt a látszatot keltve, hogy népszerű.

A hír azért is érdekes, mert az Instagram a Facebooké, ahol szintén közismert probléma a vásárolt lájkok létezése, és talán ez a fejlesztés a jövőben a cég más felületein is képes lesz monitorozni a csalásokat. Az Instagram közleménye szerint a következő hetekben további szigorítások várhatók a kamu interakciókkal kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?