A misszionárius egyszer már felhergelte az elszigetelt törzset, két nappal később megölték

2018.11.22. 07:09

Az elszigetelt szentineléz törzs által meggyilkolt amerikai misszionárius halála előtt pár nappal megpróbált bejutni a bennszülöttek szigetére, akik viszont már akkor is nyílzáporral fogadták, írja a CNN. 

181121184331-01-john-allen-chau-exlarge-169
Fotó: John Allen Chau / instagram

A hatóságok szerint a férfi, akinek szerdán jelentették be a halálát, turista vízummal érkezett Indiába, azonban az Andamán és Nicobar szigetekre már azért ment, hogy térítsen. "Nem akarjuk turistaként emlegetni, mert azzal a céllal ment egy tiltott szigetre, hogy hittérítést végezzen" - nyilatkozta a területért felelős rendőri hatóság vezetője, Dependra Pathak.

Az ügyben egyébként eddig hét embert vettek őrizetbe, akik segítettek neki eljutni a szentinelézekhez. A rendőrség közölte, hogy Chau november 15-én néhány helyi halász segítségével jutott el a tiltott szigethez egy motorcsónakkal, majd nagyjából 500 méterre a parttól kenura váltott. Egy nappal később tért vissza úszva: nyílvessző okozta sebek voltak rajta, a bennszülöttek pedig a kenuját is tönkretették. November 17-én már nem tért vissza, és a helyi halászok látták, hogy a testét vonszolják a bennszülöttek. 

A hatóságok most azon dolgoznak, hogy valahogy el tudják hozni a holttestét, ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a szentinelézek minden kívülállóval szemben ellenségesek. 

A történtekkel kapcsolatban megszólalt az áldozat családja a közösségi médiában, azt írták, hogy Chau egy keresztény misszionárius volt, aki fociedzőként is dolgozott, hegymászó volt, és csak szeretet volt a szívében mindenki, vagyis a szentinelézek iránt is. Hozzátették azt is, hogy megbocsátanak mindenkinek, aki felelős volt a haláláért.

Volt egy mozgalom, aminek tagja volt a férfi, ennek vezetője azt nyilatkozta, hogy Chau középiskolás kora óta találkozni akart a törzzsel, hogy Jézusról beszéljen nekik. 

A szigetek lakóiról korábban már többször kiderült, hogy nem túl barátságosak a külvilággal szemben. Emiatt csak annyit lehet róluk tudni, amennyit a távoli megfigyelések alapján sikerült leszűrni: írni nem tudnak, kőből készült tárgyakat használnak, és a létszámukról is csak becslések vannak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport