Árpád
-2 °C
3 °C

Huawei: 170 ország nem tévedhet

2018.11.23. 12:06

A Huawei péntek délelőtt reagált a Wall Street Journal cikkére, amiben a lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az amerikai kormány arra kérte az Egyesült Államok szövetségeseit, hogy kerüljék a kínai távközlési cég eszközeinek használatát.

A Huawei Indexhez eljuttatott közleményében az áll, hogy a cég továbbra is visszautasít minden olyan feltételezést, amely szerint veszélyt jelentene bármely ország nemzetbiztonságára. Szerintük nem véletlenül van sok üzleti partnerük és vásárlójuk szerte a világban:

A megbízhatóság mindig is elsődleges fontosságú volt a vállalat számára, és számos igazoltan biztonságos terméket és megoldást nyújtottunk világszerte több százmillió fogyasztónknak. A Huawei a világ 170 országában már elnyerte a kormányzatok és a végfelhasználók bizalmát: vállalatunk termékeit és megoldásait a legnagyobb hálózati szolgáltatók, a Fortune 500 lista vállalatai használják. Amennyiben bármilyen nemzetbiztonsági, kiberbiztonsági vagy információbiztonsági veszélyt jelentenénk számukra, nem dolgoznának velünk ennyien.

Washington a kínai cég eszközeit évek óta kiberbiztonsági fenyegetésnek tekinti: az amerikai hírszerzés arra figyelmeztet, hogy a Huawei és hasonló kínai cégek együttműködnek a kínai kormánnyal, ami fokozza a kémkedés lehetőségét. Washingtont különösen az aggasztja, hogy olyan országokban – például Németországban, Japánban és Olaszországban – használnak sok kínai távközlési eszközt, amelyekben amerikai katonai bázisok vannak.

A WSJ értesülései szerint amerikai tisztviselők mostanra fel is vették a kapcsolatot azokkal az Egyesült Államokkal szövetséges országokkal, ahol a Huawei eszközei már széles körben elterjedtek. A WSJ szerint az amerikai kormány pénzt adna a távközlési rendszerek fejlesztésére azoknak az országoknak, amelyeknél még nem terjedtek el a kínai készítésű kommunikációs eszközök.

A kínai mobilcég pénteki közleménye azt állítja, hogy "a Huawei nem jelent nagyobb kiberbiztonsági kockázatot bármely másik olyan – akár amerikai – infokommunikációs szolgáltatónál, amely vállalatunkhoz hasonlóan részt vesz a globális ellátási lánc és termelés nyújtotta előnyökben. A Huawei Kína legnagyobb, 100 százalékban magántulajdonban lévő vállalata, amely saját munkavállalói kezében van, a vállalat forgalmazott eszközeinek 70 százaléka Kínán kívüli beszállítók komponenseiből származik."

a Wall Street Journalben megjelent cikk, valamint az Egyesült Államok kormányzatának a kínai vállalatok ellen irányuló korábbi lépései mind ugyanannak a kereskedelmi háborúnak a részét képezik, amelyek az amerikai termékek piacának biztosítását és egyben a kínai telekommunikációs vállalatok kiszorítását célozzák az amerikai és a nyugat-európai piacokról. A Huaweit sokkolja az amerikai kormány magatartása, és hisz abban, hogy az ügyfelei alapos mérlegelést és a Huawei-jel kapcsolatos eddigi tapasztalataikat követően helyes döntéseket hoznak. A Huawei változatlanul szolgálni fogja a globális piacot

– zárul a cég közleménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?