Tíz fiatal tudós kapott Junior Prima díjat

2018.11.23. 15:35

Tíz fiatal tudós munkáját ismerte el a Magyar Fejlesztési Bank a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriájával. A szakmai zsűri döntése alapján a kémia, a biológia, az orvostudományok és a csillagászat területén kiemelkedő kutatómunkát végző, 33 év alatti tudósok vehették át a kétmillió forinttal járó elismerést a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön – közölte a bank pénteken az MTI-vel.

Ebben az évben Ábrányi-Balogh Péter vegyészmérnök, Czövek Dorottya orvos, Harami Gábor biológus, Kreizinger Zsuzsa állatorvos, Kun Emma csillagász, Pancsa Rita Anna biológus, Pap Domonkos biológus, Szalárdy Levente orvos, Takáts Szabolcs biológus és Vancsó Péter fizikus kapta az elismerést.

A díjazottak személyére minden évben az egyes tudományterületek bank által felkért szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok tesznek javaslatot. Idén 55 kutatót terjesztettek fel az elismerésre, a szakmai zsűri közülük választotta ki a nemzetközi szinten is jegyzett kutatási eredményekkel büszkélkedő kitüntetettet.

A Junior Prima díj és a vele járó anyagi támogatás nem csupán megerősítést ad az ifjú tudósok munkájának folytatásához, de elismeri azokat az erőfeszítéseket és áldozatokat is, amelyeket a tudományos sikerek elérése érdekében a díjazottak családtagjai és munkatársai hoznak – írja a közlemény.  • Tippek
  • Lakáshitel