Eszter, Eliza
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Ellopták a Samsung hajlított kijelzős technológiáját

2018.12.02. 19:27

Dél-Koreai ügyészek közölték, hogy egy csoport ellopta és két kínai vállalatnak adta el a Samsung által kifejlesztett legfrissebb kijelzőtechnológiát. Az ügyben tizenegy ember ellen vádat emeltek üzleti titkok eltulajdonítása miatt, de az érintett két kínai személyt még nem tudták előállítani, így ebben az Interpol segítségét kérték.

A dél-koreai ügyészség szerint a rugalmas OLED panel 3D laminálásával kapcsolatos műszaki leírásokat 14 millió dollárért adták el. Az összeg eltörpül amellett, hogy a Samsung mekkora erőforrás fordított a fejlesztésre, a CNN szerint a hajlítható kijelző megvalósításán 6 évig dolgozott az elektronikai óriás, és 130 millió dollárt költött rá.

A bírósági ügy igencsak felkavarja a világ vezető mobilgyártói közti versenyt, miután mindegyik nagy cég arra készül, hogy elsőként mutasson be egy összehajtható kijelzőjű telefont, mert azt gondolják, hogy az embereknek erre van szükségük.

Egyedül az biztos, hogy az okostelefonok piaca a kulcsfontosságú országokban tetőzött, és a tech cégek a további növekedés reményében igyekeznek meghökkentő újdonságokkal előállni.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!