Judit
2 °C
7 °C

Richard Branson karácsonyra embert visz az űrbe

2018.12.02. 17:54

Közel másfél évtizede vágott bele az űrbizniszbe Richard Branson, a Virgin Group milliárdos alapítója, de még nem sikerült beindítani a turisztikai célú szolgáltatást. Most viszont a milliárdos azt ígéri, hogy idén karácsony előtt embert visznek a világűrbe, megelőzve a rivális Blue Origin és SpaceX vállalatokat.  

Az űr bonyolult dolog. A rakétatudomány rakétatudomány.

- foglalta össze a helyzetet Branson a CNN-nek. 

A Virgin Galactic űripari cég 2014-es próbarepülésén életét vesztette egy pilóta, megsérült a másodpilóta, és csak idén kezdtek megint legénységgel repülni a SpaceShipTwo nevű űrrepülőjükkel. Mostanáig a felszínen és annak közelében tesztelték a repülőt, amely egy hordozórepülőről lecsatlakozva közelíti meg a világűrt.

Elsőként nem egy űrturista fog az űrbe jutni, hanem megint csak a tesztpilóták, akiket néhány próbaút után maga Richard Branson fog követni a sorban. Utána pedig valószínűleg Branson gyermekei következnek.

A riválisok csak egy hajszálnyit vannak lemaradva. A Blue Origin már árulja a jegyeket az űrhajójára, és jövőre tervezi az első felszállást, a SpaceX is januárban teszteli először a személyzetet szállító modulját, amellyel júniusban szállhatnak fel emberek az űrbe.

(CNN)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?