Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lecseréli az Edge böngészőt a Microsoft

2018.12.04. 11:57

Régi vicc, hogy a Microsoft Edge böngészőnek egyetlen funkciója van: le tudunk tölteni vele egy másik, használható böngészőt. Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft komolyan vette a tréfát.

A cég lépéseit követő Windows Central portál azt írja, hogy a 2015-ben bemutatott Edge helyett olyan új böngésző készül, amely a Google által kifejlesztett Chromium motorra épül. A portál úgy tudja, hogy az Anaheim kódnéven elindított projektnek 2019 első felében lesz látható eredménye.

Azzal, hogy a Microsoft a saját EdgeHTML motorja helyett a Chromiumot használja majd, még élesedhet is a verseny a Google és a Microsoft között. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az Anaheim böngészőben ugyanúgy (értsd: ugyanolyan jól) jelennek majd meg a webes tartalmak, mint a Google Chrome-ban.

A Microsoft mérnökei egyébként már hozzáadtak kódokat a Chromium projekthez, hogy az jobban fusson az ARM csipjein, amelyek túlnyomó többségét ma még a mobilokban találjuk meg. Ez azonban a következő években megváltozhat. A Microsoft a Windows 10-et is kiadta ARM-ra, és akad már néhány laptop, amelyben az Intel processzorai helyett valamilyen ARM lapka dolgozik. Emiatt fontos a Microsoftnak, hogy ne csak a Windows 10, de a többi szoftver, még a Chrome is optimálisan fusson ezen a hardveren.

(Windows Central)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?