Árpád
-2 °C
3 °C

Ezek a top sztárok keresnek milliárdokat a Youtube-on

2018.12.04. 10:56

A Forbes összeállította a Youtube legjobban kereső sztárjainak tízes toplistáját, akik minden évben dollármilliókkal lesznek gazdagabbak. A legnagyobb videósok 2018-as összjövedelme 42 százalékkal haladja meg a tavalyit, amiben nagy szerepe van annak, hogy a legtöbben saját márkák elindításával használják ki az ismertségüket, és a rajongóik úgy látszik, vevők ezekre a termékekre. Még akkor is, ha egyetlen pólóért több mint tízezer forintot kell kipengetni.

Gémerek foglalták el a lista nagy részét, köztük olyan évek óta ismert nevekkel, mint PewDiePie, aki már csak kilencedik a bevétele alapján, és DanTDM, aki a tinik körében népszerű Minecraftban építi hat éve a birodalmát, több mint húszmillió követővel. Az első helyezett azonban kivétel, és nemcsak azért, mert csupán 7 éves, hanem mert

az évi 22 millió dolláros bevételét legózással, vonatozással és autózással szerzi.

A Ryan ToysReview csatorna 17 millió látogatóval nem pusztán a reklámbevételekből tartja fenn magát, a termékeik kapható az Egyesült Államok egyik legnagyobb áruházláncában, a Walmartban is.

Persze itt rögtön érdemes kitérni a Forbesnak arra a megjegyzésére, hogy ezt az összeget nem mind a videós teszi zsebre. Nem vonták le belőle sem az adókat, sem pedig a stábnak, a tartalmat kezelő menedzsereknek, ügyvédeknek, ügynököknek és egyéb segítőknek járó juttatásokat, ami kitehet pár millió dollárt.  

  1. Ryan ToysReview: 22 millió dollár
  2. Jake Paul: 21,5 millió dollár
  3. Dude Perfect: 20 millió dollár
  4. DanTDM: 18,5 millió
  5. Jeffree Star: 18 millió
  6. Markiplier: 17,5 millió
  7. Vanoss Gaming: 17 millió
  8. Jacksepticeye: 16 millió
  9. PewDiePie: 15,5 millió
  10. Logan Paul: 14,5 millió

(Forbes)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?