Árpád
-2 °C
4 °C

Mindjárt utolér minket az 5G mobilozás

2018.12.05. 09:00

Azt pletykálják, hogy az Apple jövőre még nem dob piacra ötödik generációs mobilhálózatra csatlakozó, 5G csippel felszerelt mobilt, de ez nem akadályozza meg a többi gyártót, hogy megtegyék ezt a lépést. Az egyik fő partnerük ebben a Qualcomm lehet, a legtöbb mobilos processzor gyártója. 

Most zajlik a Qualcomm éves Snapdragon Summit rendezvénye, és már előzetesen kiadatak információkat a névadó Snapdragon lapka legújabb modelljéről, a 855-ös lapkáról.

Ez a világ első platformja, amely több gigabites 5G adatátviteli sebességet támogat

Arra ugyan még várni kell, hogy a környezetünkben megjelenjenek az 5G technológiával sugárzó mobilszolgáltatói bázisállomások, de az is jó hír, hogy a telefonok már készen fognak állni a szolgáltatás fogadására.

A Qualcomm azt mondja, hogy a csipbe épített többmagos mesterséges intelligenciás (AI) egység háromszor nagyobb teljesítményű, mint ami az idei 845-ös lapkába került, és a számítógépes képfeldolgozásra használt egységet is igencsak továbbfejlesztették. 

Fontos része még a bejelentésnek a Qualcomm 3D Sonic Sensors névre hallgató modul, egy ultrahangos ujjlenyomat-olvasó eszköz, amit a telefonok kijelzője mögé lehet majd beépíteni. Állítólag akkor is működik majd, ha nagyon koszos a kijelző, vagy védőfólia van rajta.

Abban biztosak lehetünk, hogy nem kell sokat várni a Snapdragon 855 megjelenésére, és már tavasszal, a barcelonai mobilkongresszuson kipróbálhatjuk néhány új telefonban.

(TechCrunch)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?