Az Apple több mint egy facebooknyit veszített az értékéből

2019.01.07. 11:53

446 milliárd dollárt veszített az értékéből az Apple az elmúlt három hónapban – többet a Facebook teljes piaci értékénél. Nagyot zuhanni csak magasról lehet, és az Apple igen magasan volt: három hónapja még ők voltak a világ legértékesebb vállalata.

Az Apple részvényárfolyama október óta folyamatosan zuhanórepülésben van, de Tim Cook, a cég vezérigazgatója múlt szerdán olyan kijelentéseket tett, ami tovább gyorsította az árfolyam süllyedését. Az Apple-árfolyam csütörtökön 9,96 százalékkal csökkent, miután a cég közzétette a bevételekre vonatkozó előrejelzését.

A csúcson az Apple-részvények árfolyama 232,07 dollár volt. Csütörtökön, a tőzsde zárásakor már csak 142,19 dollárt ért egy részvény. A cég piaci értékéből elveszített 446 milliárd dollár több, mint a Facebook teljes piaci értéke, amit ma 380 milliárd dollárra becsülnek. És 446 milliárd dollár több, mint egyes, egyébként gazdag országok éves bruttó nemzeti összterméke: még Norvégia, Ausztria vagy Irán sem termel egy év alatt ennyi pénzt.

(Business Insider)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét