Egy japán milliárdos megdöntötte a Twitter-világrekordot

2019.01.07. 10:36

Egy japán milliárdos, Maezava Juszaku január 5-én megdöntötte a legtöbbször újraosztott Twitter-poszt (retweet) világrekordját. Maezava ezzel letaszította a trónjáról Carter Wilkersont, aki egyévi Wendy's-csibefalatka reményében szerzett több millió megosztást 2017-ben.

A japán online ruházati láncot, a Zozo Inc.-et alapító Maezava bejegyzését a cikk írásakor több mint 4,6 millióan osztották meg, ezzel több mint egymilliót vert rá Wilkersonra. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez egy véletlen pénznyereményekkel súlyosbított lájkvásárlási akció volt, mivel

Maezava azt ígérte, hogy százmillió jent, azaz nagyjából 260 millió forintot oszt szét 100 véletlenszerűen kiválasztott felhasználó között, akik tovább osztják a bejegyzését.

A bejegyzést annak a megünneplésére szánta, hogy a Zozotown weboldal több mint tízmilliárd jent söpört be a karácsonyi és újévi szezonban.

Maezava először a Switch Style nevű punkbandával vált híressé, de a divatiparban gazdagodott meg. Magánvagyonát nagyjából hárommilliárd dollárra becsüli, ennek a nagy részét értékes műalkotásokra költi.

A nyugati világ akkor ismerte meg Maezava nevét, amikor ő lett az amerikai űripari cég, a SpaceX Hold-utazásának első várományosa. Arról nem beszéltek, hogy mennyit fizetne az útért, de a SpaceX alapító-vezérigazgatója, a szintén milliárdos Elon Musk szerint rengeteg pénzt ajánlott. Maezava megemlítette, hogy több művésztársát is magával vinné a 2023-ra tervezett utazásra.

(BBC News)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM