Hermina
15 °C
27 °C

Három részre hajtható mobilt mutatott be a Xiaomi

2019.01.25. 10:27
A néhány hete kiszivárgott videó alapján várható készülék hírét már hivatalosan is megerősítette a kínai gyártó. Az egyelőre névtelen eszköz tabletként működik, mígnem kijelzőjének széleit hátra hajtva mobiltelefonná nem alakul.

A Xiaomi láthatóan nem kíván lemaradni a hajtogatható kijelzőkről szóló legújabb technológiai trendről. Az év első napjaiban szivárgott ki a netre egy videó arról, hogy a Xiaomi összehajtható képernyőjű készülékének fejlesztése a végső stádiumba jutott. A felvételen az látszott, hogy a többi gyártó prototípus-stádiumban lévő termékétől eltérően a cég két oldalról is behajtható kijelzővel látta el az új eszközt.

A Xiaomi most hivatalosan is nyilvánosságra hozta az eszköz létét, amikor videót posztolt róla a kínai közösségi hálózatra, a Weibóra. Ebben elmondják, hogy a háromrét hajtható készülék valóban érkezik, és a jövőbeli felhasználókat kérik arra, hogy segítsenek az elnevezésében.

Rendkívül érdekes, hogy a Xiaomi ezt a háromrészes megoldást választotta a prototípusához. Nehéz megítélni, hogy milyen előnyei lehetnek ennek a változatnak az egyszeresen behajló felépítéshez képest. Ez nagyban fog függeni a Xiaomi által használt felhasználói felülettől, és felveti annak a lehetőségét is, hogy [egy alkalmazás] csak a képernyő háromnegyedét használja. Ugyanakkor ezáltal még egy pont keletkezik, ahol meghibásodhat a készülék. A behajlás helye tipikusan olyan része a készülékeknek, ahol idővel probléma keletkezhet

- nyilatkozta Ben Wood, a CCS Insight elemzőcég munkatársa a BBC-nek. A cég illetékese a csatorna kérdésére megerősítette a készülék létezését, de semmilyen más információt nem árult el róla.

Forrás: BBC