Hogyan tudjuk megállítani az éghajlatváltozást?

2019.02.07. 17:47
2018 volt a valaha mért legmelegebb év Magyarországon, több százan halnak meg a hőhullámok miatt. Mit tehetünk, amikor az ENSZ előrejelzése szerint változtatás nélkül már csak 10-20 jó évünk van hátra? Erre keresik a választ a CEU új rendezvénysorozatának első alkalmán. A Határtalan tudás előadásait az Indexen élőben láthatják.

A CEU Határtalan tudás címmel rendezvénysorozatot indít. A CEU professzorai, a velük együttműködő magyar szakemberek és a társadalmi élet szereplői mutatják be az érdeklődő közönség számára a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre.

A csütörtök esti első alkalom témája a globális felmelegedés, itt látható a rendezvény élő csatornája:

Fellépők:

  • Ürge-Vorsatz Diána fizikus, a CEU oktatója, a Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) alelnöke, aki szerint még elkerülhetjük a katasztrófát és megállíthatjuk a felmelegedést, és meg is mutatja a lehetséges megoldásokat.
  • Körösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője, aki többek között arról beszél, hogy rendelkezünk-e egyáltalán a szükséges módszertannal, hogy felmérjük az egyes politikáink és beruházásaink összetett hatásait.
  • És Nagy Réka, az Ökoanyu blog írója, aki olyan hétköznapi megoldásokat villant fel, melyekkel egyénileg is hozzájárulhatunk a klímaváltozás mérsékléséhez.


  • Tippek
  • Lakáshitel