Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

A TCL okosórává hajlítható telefonon dolgozik

2019.02.19. 09:29
Az okostelefonok következő globális trendje egyértelműen az összehajthatóság lesz. Még mielőtt azonban az könyvszerűen tabletté nyitható, illetve telefonná csukható készülékek elárasztanák a boltok polcait, az eddig inkább tévéiről ismert kínai TCL máris újított, és karkötővé görbíthető telefont kezdett fejleszteni.

A TCL persze nem teljesen új játékos a mobiltelefonok piacán (még ha a neve nem is annyira ismerős), hiszen ő áll a Blackberry és az Alcatel márkák mögött. A cég rögtön ötféle hajtogatható eszközt kezdett fejleszteni, amelyek között vannak tabletek és telefonok is, de a legérdekesebb egyértelműen az az okostelefon, amelyet C-alakban okosórává lehet görbíteni, derült ki a CNET által megszerzett koncepciórajzokból és szabadalmi ábrákból.

A fejlesztés alatt álló tabletek és okostelefonok között is vannak olyanok, amelyeknek képernyője összehajtva belülre, illetve kívülre kerül, a telefonok pedig keresztben csukódnak, mint a klasszikus „flip phone-ok”.

A TCL által fejlesztett hajlítható kijelzős eszközök
A TCL által fejlesztett hajlítható kijelzős eszközök
Fotó: TCL Communication

Az okoskarkötővé hajlítható telefon pedig jelentősen karcsúbb, mint az megszokott. A CNET elemzője megjegyzi, hogy a hajlítható design hajszolása egyértelműen annak a jele, hogy a vállalatok mindent bevetnek, hogy az új típusokat újra érdekessé tegyék a potenciális vásárlók szemében. A felhasználók egyre hosszabb ideig használnak egy-egy készüléket, mielőtt lecserélnék. Hiszen úgy vélhetik, hogy a fejlesztések elértek abba a nyugvópontba, ahol az eszköz már minden elképzelhető készséggel rendelkezik, és nincs igazán életbevágó fejlesztésre szükség (ezért nincs is értelme újabb költségekbe verniük magukat).

Okosórává hajlított telefon szabadalmi ábrája
Okosórává hajlított telefon szabadalmi ábrája
Fotó: CNET

A TCL eddig a telefonüzletágát a versenytársakhoz képest meglehetősen takaréklángon üzemeltette. Noha licenszeli a Blackberry, az Alcatel, sőt a Palm márkaneveket is, ezek fénye már rég megkopott, ritkán kerülnek a figyelem központjába.

Forrás: CNET